Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00

Alianța Vin - Istorie de succes

 Versiunea PDFAlianța Vin - Istorie de succes AICI

Peste 597 mii Euro au fost investiţi în retehnologizarea întreprinderii Alianţa – Vin care şi-a reorientat exporturile către ţările din vest, reuşind cu suportul Programului Filiera Vinului, să crească considerabil calitatea vinurilor.

 Alianţa - Vin este o întreprindere cu vechi tradiţii în vinificaţie. Fondată în anul 1944 a fost reorganizată peste 50 de ani. Este amplasată în zona de centru a Republicii Moldova, în oraşul Străşeni  unde vechea îndeletnicire de creştere a strugurilor a ajuns a fi – arta plăzmuirii vinurilor de calitate. Graţie unei griji sporite pentru calitatea strugurilor recoltaţi compania reuşeşte să proceseze materia primă doar cu utilaje italiene de ultimă generaţie. Aceste utilaje exclud oxidarea strugurilor şi a mustului în urma contactului cu aerul. Capacitatea de procesare este de până la 30 de tone de struguri pe oră.

 Samuil Pic - Director General „Alianţa - Vin”: „Cel mai important proces tehnologic în vinificaţie este fermentarea vinului…. Pentru că vinul este foarte vulnerabil la schimbările bruşte de temperatură, fermentarea acestuia în condiţii bune este de o importanţă vitală. Tocmai din acest motiv am apelat la suportul BEI şi am aplicat pentru un împrumut prin intermediul programului „Filiera Vinului”. Aveam mare nevoie de un răcitor şi vase pentru fermentarea controlată a mustului. Din acest motiv am contractat un credit de peste 500 mii euro”.

 Graţie investiţiilor, procesul de fermentare are loc cu adăugarea levurilor de cultură pură la o temperatură controlată. Utilajul performant, cumpărat cu suportul BEI, prin intermediul programului „Filiera Vinului„ permite controlarea temperaturii de fermentare la fiecare recipient. Astfel se menţine aroma  unică a strugurilor şi crearea unui vin de calitate, select. Întreprinderea produce şi materie primă pentru vinurile spumante. Brandul „Chişinăul Vechi” care aparţine companiei „Alianţa - Vin” este unul de  calitate şi este exportat în mai multe ţări: Ucraina,  Bulgaria, Belarus, Kazahstan, Cehia, Rusia, ţările baltice. Desăvârşirea vinurilor Alianţa - Vin rezidă din respectarea reţetelor tradiţionale, utilizarea tehnologiilor inovaţionale, alegerea meticuloasă a ingredientelor, respectarea standardelor şi controlul riguros al calităţii la toate etapele de producere, aşa se face adevăratul vin pentru oameni cu gusturi rafinate.

Samuil Pic - Director General „Alianţa -Vin”  - „Noua gamă a produselor vinăriei este procesată din anul 2013, inclusiv şi graţie suportului acordat în cadrul programului  „Filiera Vinului”. Vinurile spumante „PIK” -  alb, roz, roşu – brut, demisec, demidulce sunt produse din materie primă de calitate superioară, struguri de soiurile: Chardonnay, Fetească şi Aligote.

 


 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903