Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00

Seminar de informare la Sângerei


Seminar de informare la Sângerei

  O informație amplă referitoare la condițiile de creditare în cadrul Programului ”Livada Moldovei” a fost prezentată horticultorilor din raionul Sângerei. Întruniți în cadrul unui seminar, organizat în parteneriat cu Agenția de Consultanță și Școlarizare în Agricultură (ACSA), oamenii de afaceri din raionul Sângerei au fost familiarizați cu oportunitățile de a investi în tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară, dotarea cu sisteme de irigare, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru produsele horticole moldoveneşti, oferite în cadrul Programului ”Livada Moldovei”.

 Antreprenorii din Sângerei s-au arătat interesați de oportunitățile investiționale disponibile în cadrul Programului, investiții care în sinergie cu alte programe de suport oferite de Guvernul Republicii Moldova și partenerii externi pot contribui la reabilitarea sectorului horticol care ocupă un loc deosebit de important în economia ţării.  Beneficiarii potenţiali ai Programului ”Livada Moldovei”sunt peste 300 de agenţi economici care activează în domeniul horticol şi peste 52 mii de gospodării ţărăneşti.

  În cadrul Programului ”Livada Moldovei” sunt disponibile credite investiționale acordate prin intermediul băncilor comerciale: BC ”Energbank” SA, BC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” SA, BC ”Procredit Bank” SA și BC ”Comerțbank” SA. Horticultorii și operatorii economici din domeniile conexe pot beneficia de finanțarea în leasing accesibilă prin intermediul BC ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale ”SA și ICS ”Raiffeisen Leasing” SRL. 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2
Tel: 22 260 903