Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


  La Bălți a avut loc un seminar de informare pentru directorii de filiale ai BC ”Mobiasbancă” SA, din zona de nord a țării.  În cadrul sesiunii de informare angajații băncii au fost familiarizați cu portofoliul de credite oferit în cadrul programului, condițiile de creditare, activitățile eligibile pentru a fi finanțate și etapele principale de obținere a creditelor.

 O atenție deosebită s-a acordat studiilor de caz care au fost examinate și dezbătute în vederea ajustării lor la necesitățile de finanțare ale potențialilor beneficiari ai programului.

 La finalul sesiunii de informare a avut loc un schimb de opinii dinte directorii filialelor de bănci și reprezentanții programului de restructurare a sectorului vitivinicol al Republicii Moldova în vederea optimizării și facilitării accesului la mijloace de creditare ieftine pentru antreprenorii din industria vitivinicolă și cea conexă.

 La Căușeni, în cadrul sesiunilor de instruire și informare organizate de Agenția de Consultanță și Școlarizare în Agricultură (ACSA), peste 70 de viticultori și vinificatori au fost informați referitor la  condițiile preferențiale de creditare a afacerilor din domeniul vitivinicol și industria conexă, oferite în cadrul programului de restructurare a sectorului vitivinicol ”Filiera Vinului”.

 În cadrul Programului „Filiera Vinului”, Guvernul Republicii Moldova Investeşte, în perioada 2012 – 2017,  75 milioane Euro în modernizarea sectorului vitivinicol şi implicit în creşterea calităţii vinurilor autohtone. Banii sunt un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi sunt contractaţi de întreprinderile vitivinicole în condiţii preferenţiale. Creditele în cadrul programului sunt acordate cu o rată a dobânzii sub cea a pieţei, pe o perioadă de până la 10 ani şi cu o perioadă de graţie de până la 4 ani. Sunt prevăzute şi scutiri la plata taxelor de import şi TVA pentru utilajele procurate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903