Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


   La invitaţia colegilor de la Patronatul Național al Vinului și Viei din Romănia, angajaţii Unităţii Consolidate pentru Monitorizarea şi Implementarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol au efectuat o vizită de studiu la Liceul Agroindustrial „Dimitrie Cantemir” din oraşul Huşi.

  Vizita a fost efectuată în contextul implementării în cadrul programului „Filiera Vinului” a proiectelor investiţionale pentru instituţiile de învăţământ cu profil vitivinicol.

 

   Liceul „Dimitrie Cantemir” este unul cu tradiţii fiind înfiinţat în anul 1908. Aici sunt instruiţi 1200 de elevi.  La dispoziţia acestora sunt puse 35 de săli de clasă moderne 30 ha de plantaţii, 18 laboratoare de viticultură, legumicultură şi pomicultură. Vinoteca instituţiei cu 26 mii de sticle în stoc este o adevărată nestemată care ajută cadrele didactice să altoiască învăţăceilor priceperea de a face un vin bun. Busuioaca de Bohotin, un vin care combină perfect tradiţia cu tehnologia modernă este capul de afiş al instituţiei educaţionale. Liceul a beneficiat de asistenţă europeană pentru modernizarea vinăriei sale şi dotarea acesteia cu utilaje performante necesare în procesul de vinificaţie.

 

    În cadrul programului „Filiera Vinului”, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, sunt investite peste 3 milioane de Euro pentru modernizarea laboratoarelor instituţiilor educaţionale şi de cercetare în domeniu, cum sunt Universitatea Tehnică din Moldova şi Institutul Ştiinţifico - Practic de Horticultură.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903