Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu vinificatorii, pentru a discuta despre măsurile ce ar putea fi luate  pentru a ajuta viticultorii și vinificatorii în procesul comercializării - achiziţionării strugurilor.

În cadrul întrevederii, au fost examinate în detaliu măsurile propuse atât de vinificatori, cât şi de autorităţi la şedinţa din 29 august, în vederea diminuării stocurilor de vin ce nu pot fi valorificare, şi parţial a strugurilor din roada anului curent.

La fel, părţile s-au referit la negocierile purtate de Guvern cu Banca Europeană pentru Investiţii privind acordarea unor credite în condiţii avantajoase vinificatorilor la procurarea strugurilor de la viticultori. 

Reamintim că Guvernul Republicii Moldova investeşte 75 milioane Euro în modernizarea sectorului vitivinicol. Banii sunt un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi sunt contractaţi de întreprinderile vitivinicole în condiţii preferenţiale. Investiţiile sunt realizate în cadrul Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol „Filiera Vinului”.

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903