Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


 La repartizarea spaţiilor expoziţionale s-a ţinut cont şi de mărimea standurilor pe care le pregătesc vinificatorii pentru a asigura o mai bună organizare a evenimentului. Evenimentul va avea loc în Piaţa Marii Adunări  Naţionale la 4 - 5 octombrie curent şi are drept obiectiv promovarea vinurilor autohtone. Programul este unul inedit şi propune o serie de evenimente culturale ce pun în valoare meşteşugurile populare şi arta.

  Acest eveniment este o ocazie pentru promovarea vinurilor moldovenşti şi diversificarea pieţilor. Producătorii de vin îşi propun să promoveze consumul sănătos şi moderat de vin, fidelizând publicul prin degustări profesioniste, vizite ale podgoriilor şi momente speciale dedicate culturii vinului. 

 La eveniment vor participa şi beneficiarii Programului „Filiera Vinului”. În cadrul Proramului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol „Filiera Vinului”, Guvernul Republicii Moldova Investeşte 75 milioane Euro în modernizarea sectorului vitivinicol şi implicit în creştrea calităţii vinurilor autohtone. Banii sunt un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi sunt contractaţi de întreprinderile vitivinicole la condiţii preferenţiale.

 

  Sărbătoarea „Ziua Nationala a Vinului” a fost instituită prin hotărârea Parlamentului din 26 decembrie 1990 și s-a sărbătorit anual începând cu 2002 în a doua sâmbata și duminica a lunii octombrie la nivel national în Capitala țării și duminică - în centrele raionale ale Republicii. Precizăm că începând din 2012, Ziua Naţională a Vinului va fi sărbătorită în prima sâmbătă şi duminică a lunii octombrie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903