Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


 Reprezentanți ai Oficiul Naţional al Viei și Vinului și 11 producători de vinuri din Moldova, printre care și beneficiari ai Programului ”Filiera Vinului” au impresionat în cadrul unei degustări, distribuitorii din New York cu vinurile lor de calitate. La eveniment au fost prezente mai mult de 150 de persoane: importatori, distribuitori de vin și reprezentați ai mass media.  

  Degustarea propriu-zis a început cu o prezentare a țării noastre și a vinurilor moldovenești, realizată de Christy Canterbury, master of wine în cadrul misiunii de afaceri a vinificatorilor moldoveni în SUA.

 În cadrul reuniunii Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov a asigurat audiența că „Se face tot ce este posibil pentru a promova vinurile noastre care sunt foarte bine apreciate. Majoritatea celor care au participat la degustări s-au arătat încântaţi de calitatea şi gustul deosebit al vinurilor noastre. Rămâne să depunem efort ca să găsim parteneri mai mulţi aici, în Statele Unite, să putem vinde mai mult vin”.

 Misiunea de afaceri a fost organizată la inițiativa Secretarului de Stat , John Kerry pentru stabilirea contactelor de business cu importatorii americani. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903