Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Data: 13 Mai, 2014

Programul “Filiera Vinului” în cadrul componentei „Laboratoare, educaţie, formare şi dezvoltarea securităţii alimentelor” a început faza de implementare a proiectelor investiţionale elaborate de către Instituţiile de Învăţămînt cu profil vitivinicol din Republica Moldova.

Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a  Sectorului Vitivinicol în perioada de 13-15 Mai 2014 a participat la o vizita de studiu în Iași, Romania.  

Echipa Unitătii de proiect, cu scopul de a face schimb de experienţă, a vizitat  Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad". Universitatea este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi european, având ca misiune fundamentală formarea de ingineri specializaţi în agricultură, horticultură, management, și ingineria produselor alimentare, etc.

Delegația oficială, s-a întâlnit cu reprezentanții Universitatii, Rectorul Prof. Vasile VÎNTU, dna Lucia DRĂGHIA Decanul  Facultatii de Horticultură, Prof. dr. Valeriu V. COTEA, Catedra Oenologie si  Asistent dr. Cătălin ZAMFIR Catedra Oenologie.

Pe parcursul vizitei Echipa s-a familiarizat cu  etapele de modernizare și restructurare prin care a trecut Universitatea precum și laboratoarele și echipamentele care au fost finanțate din surse europene prin intermediul diferitor programe. De asemenea, vizita a dus la consolidarea experiențelor acumulate în cadrul implementarii de succes a acestuia.

Participanții au conchis că vizita de studiu a fost una foarte utilă prin familiarizarea sub aspect nu doar teoretic dar și cu bunele practici europene, ce vor duce la eficientizarea implementării componentei educaționale.

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903