Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Data: 03 Octombrie, 2013

Amplasarea: 

  • Chişinău, sediul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare
  • Compania Asconi, s. Puhoi, raionul Ialoveni              

Participanți:

  • Reprezentanţii Băncii Europene de Investiții: Dr. Heinz OLBERS, Directorul Departamentului  Operaţiuni de Creditare pentru ţările Parteneriatului Estic şi Departamentului  Asiei Mijlocii şi Marion HOENICKE, Sefa Deviziei din cadrul   aceluiaşi Departament ;
  • Reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare ;
  • Echipa UCIMPRSVV.

Pe data de 3 Octombrie a avut loc întilnirea Reprezentanților Băncii Europene de Investiții cu Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov. Interlocutorii au discutat despre  Programul de Restructurare a Sectorului Vitivinicol componenta ‘’Leasing-ul Financiar’’ şi căile de soluţionare a vulnerabilităţilor structurale din industria vitinicolă a Moldovei. La întrevedere a participat şi viceministrul, Ion SULA.

Conform agendei, după întrevederea cu Ministrul Agriculturii, Reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii au vizitat unul din benefeciariii Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol, compania „Asconi”.

Compania “Asconi”, a fost printre primii beneficiari ai programului. Proiectul investitional a fost de 7,3 milioane euro, dintre care 3,7 miloane au fost din sursele BEI-ului. Compania a investit în tehnică modernă pentru viticultură; tractoare, stropitoare, cultivatoare şi alte utilaje necesare pentru sporirea  eficienţei producţiei. Din aceste surse s-au plantat deasemenea 135 de hectare de viţă-de-vie de mai multe soiuri şi s-a procurat tehnică agricolă performantă pentru modernizarea procesului de vinificaţie.

Reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii au ramas impresionaţi de investiţiile făcute, de proiectul investiţional de modernizare a vinăriei, precum şi de calitatea vinurilor produse de către compania Asconi. Reprezentanţii Bei-lui au subliniat şi incurajat direcţia corectă spre care companiile vitivinicole moldoveneşti se îndreaptă.

  

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903