Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Data: 15-17 Iulie, 2013

Amplasarea: Chişinău, sediul UCIMPRSVV

 

 

Participanți:

  • Reprezentanţii Băncii Europene de Investiții: Thomson Campbell, Adviser şi Luca PONZELLINI, Senior Loan Manager ;
  • Reprezentanţii Directoratului Liniei de Credit ;
  • Reprezentanţii Băncilor Comerciale din Republica Moldova : Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Mobiasbancă, Energbank, Banca Socială, Raiffeisen Leasing, Eximbank;
  • Echipa UCIMPRSVV.

Pe data de 15 iulie a avut loc întilnirea Reprezentanților Băncii Europene de Investiții cu Echipa UCIMPRSVV unde s-au abordat aspecte practice legate de buna continuare a desfăşurării Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol din Republica Moldova, valorificarea eficientă a implementării primei componente financiare Linia de Credit, precum şi promovarea următorului Instrument Financiar „Leasingul”.

În cadrul întrevederii, s-a discutat şi distribuirea Împrumutului pe sub-sectoare, şi anume Instituţiilor de Învăţămînt cu profil vitivinicol destinate pentru Laboratoare, Instruire și Dezvoltarea Securității Alimentelor, proiectele cărora au fost aprobate recent în cadrul Grupului de Lucru instituit de către Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Subliniind contribuția tuturor partenerilor în finanțarea ramurii vitivinicole din Republica Moldova, Repezentanţii Băncii Europene de Investiţii în perioda de 16-17 Iulie au organizat un training Instituţiilor Financiare Partenere. Invitaţii acestui training au fost reprezentanţii departamentelor de Credidare atît ale Băncilor Comerciale participante în cadrul Programului de Restructurare, cît şi cele potenţiale.

În cadrul training-ului au fost abordate subiecte precum: valorificarea şi utilizarea eficientă a resurselor primite din sursele Băncii Europene de Investiţii, eligibilitatea sub-proiectelor, achiziţii şi studii de caz legate de mediu.

  

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903