Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Data: 10-11 Septembrie, 2012

Amplasarea: Chişinău, sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, și sediul UCIMPRSVV

Pe data de 10-11 Septembrie la Chişinău a sosit în vizită oficială o delegaţie a Băncii Europene de Investiții.

Conform agendei, pe data de 10 septembrie oaspeţii au avut întrevedere cu Viceministrul Agriculturii Viorel Guțu si Consilierul Ministrului Agriculturii, Waldemar Sochaczewski la care s-a discutat despre dezvoltarea pieței agro-alimentare, precum și despre cea dea doua fază a asistenței tehnice pentru implementarea proiectului.

În cadrul ședinței cu Reprezentanții Băncii Europene de Investiții și Echipa UCIMPRSVV s-au abordat diverse aspecte practice legate de valorificarea eficientă a implementării primei componente financiare și anume cea a Liniei de Credit. În acelaș context, s-a discutat despre finanțarea procurării echipamentului vinicol și a tehnicii viticole prin Leasing Financiar, următorul instrument financiar al Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol.

În cadrul întrevederii, s-au prezentat rezultatele implementării proiectului pe parcursul a 8 luni de zile și s-a remarcat efortul depus de Echipa UCIMPRSVV privind valorificarea liniei de credit în sumă de aproximativ 7.4 mil euro.

La eveniment au participat deasemenea și Reprezentanții Directoratului Liniei de Credit, Raisa Cantemir și Veronica Jurminschi, care au subliniat contribuția tuturor partenerilor în finanțarea ramurii vitivinicole, remarcînd importanța și actualitatea resurselor oferite de către BEI. 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903