Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


 

Laboratorul didactic de micro - vinificație de la Școala Profesională Nisporeni va fi dat în exploatare în luna iulie 2018

  Laboratorul didactic de micro – vinificație al Școlii profesionale Nisporeni este extins și va fi dotat, conform standardelor de calitate internaționale, în cadrul Programului „Filiera Vinului”. În laborator vor fi efectuate testări științifice a vinurilor, în special pentru aprecieri olfactive, cromatice și gustative. Utilajele de ultimă generație, similare celor din laboratoarele din școlile profesionale din Uniunea Europeană vor permite o analiză obiectivă a produselor vinicole.  De rând cu studenții și cadrele didactice de la Școala Profesională Nisporeni, vor putea realiza testări ale vinurilor și viticultorii care vor fi școlarizați în cadrul Școlii Profesionale Nisporeni.

Cu suportul Băncii Europene de Investiții, Guvernul Republicii Moldova investește peste 6 milioane  800 de mii de lei pentru repararea capitală și dotarea unei anexe didactice aferente secției de prelucrare a strugurilor a Școlii Profesionale Nisporeni.

  La moment, sunt realizate lucrări de ridicare a structurii metalice. Laboratorul urmează a fi dat în exploatare în luna iulie 2018.

 În cadrul programului „Filiera Vinului”  sunt în proces de desfăşurare proiectele de reabilitare şi dotare a Școlilor Profesionale din Nisporeni și Leova. Finalitatea investiţiilor este crearea unor instituții educaționale care să instruiască specialiști calificați, competențele cărora să corespundă necesităților întreprinderilor din industria vitivinicolă a Republicii Moldova.


MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903