Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


  

Programului „Filiera Vinului” a participat la Ziua Națională a Vinului

 

  Ziua Națională a Vinului, cea mai mare sărbătoare a tradițiilor, ajunsă la cea de-a 16-a ediție, s-a desfășurat în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Ziua Națională a Vinului a întrunit 43 de producători autohtoni de vinuri din Regiunile cu Indicație Geografică Protejată. Peste 60 la sută  sunt beneficiari ai Programului de Restructurare a sectorului vitivinicol ”Filiera Vinului”.

În cadrul Programului ”Filiera Vinului” investițiile totale în reabilitarea și dezvoltarea întregului lanț valoric al industriei vitivinicole au depășit 104 MILIOANE Euro, dintre care circa 50 MILIOANE Euro sunt bani proveniți din sursele Băncii Europene de Investiții. Au fost modernizate și retehnologizate conform standardelor de calitate internaționale 55 de vinării, investițiile totale au fost de peste 74 MILIOANE Euro. Au fost efectuate investiții de peste 22 MILIOANE Euro în modernizarea a 8 întreprinderi din industria conexă, care produc ambalaj ecologic, accesorii pentru îmbutelierea vinului, echipamente vitivinicole ce corespund standardelor UE.

 

 Guvernul Republicii Moldova, a investit, în cadrul Programului ”Filiera Vinului” peste 7 MILIOANE Euro pentru reutilarea, echiparea și modernizarea laboratoarelor pentru testarea calității vinului, a laboratoarelor universitare și din cadrul instituțiilor de învățământ care pregătesc cadre pentru sectorul vitivinicol. Au fost modernizate 6 instituții și dotate 54 de laboratoare.

  

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903