Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


3 milioane de Euro mai sunt disponibile pentru finanțarea achiziției strugurilor tehnici

Toți agenți economici din sectorul vinicol, indiferent de faptul dacă au beneficiat anterior sau nu de credite în cadrul programului”Filiera Vinului” sunt eligibili și pot obține finanțarea mijloacelor circulante în scopul procurării strugurilor tehnici, din cele 10 milioane Euro alocate în acest scop de Banca Europeana de Investiții.(*cu excepția celor ce deja au contractat credite pentru mijloace circulante în valoare de 600 mii euro)

 La moment, 19 întreprinderi vinicole au contractat deja credite preferențiale, în cadrul Programului ”Filiera Vinului”, suma solicitărilor fiind de circa 7 milioane Euro. Creditele sunt acordate cu o dobândă de doar 3,73% anual în Euro. Creditele sunt acordate prin intermediul Ministerului Finanțelor.

 

 Astfel, mai sunt disponibile 3 milioane de Euro pentru finanțarea achiziției strugurilor tehnici.

 

 Suma maximă a creditului pentru achiziția de struguri este de 600 000 euro pentru un beneficiar. BEI va finanța până la 50 la sută din valoarea contractelor de cumpărare a strugurilor. Termenul maxim de creditare pentru finanțarea achiziției strugurilor este de  5 ani, inclusiv cu o perioada de grație de 2 ani.

  Întru a fi considerați eligibili pentru finanțare, vinificatorii trebuie să prezinte la Unitatea de implementarea a Programului (”Filiera Vinului”) contractele de achiziții standardizate, semnate între beneficiari și cultivatorii de struguri. Modelul standardizat al contractului de achiziție a strugurilor poate fi ridicat de către vinificatori de la Unitatea de implementare a Programului ”Filiera Vinului”.

 Informații suplimentare la telefonul: 022 26 09 03

 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903