Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Renovarea catedrei de Enologie a UTM – un exemplu demn de urmat

  Banca Europeană de Investiții, a organizat o vizită de studiu pentru responsabili din cadrul Guvernului Ucrainei în vederea studierii experienței Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol pentru valorificarea împrumuturilor acordate de BEI pentru implementarea Programului „Filiera Vinului”.

 În cadrul vizitei, membrii delegației au vizitat și Catedra de Enologie a Facultății de Tehnologie şi Management în Industria Alimentară (FTMIA) a UTM renovată și dotată în cadrul  Programului „Filiera Vinului”.

 Guvernul Republicii Moldova şi UTM, în parteneriat cu Banca Europeană de Investiții (EIB), prin intermediul Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol „Filiera Vinului”, au investit peste 2 milioane 700 de mii de euro pentru reparaţia capitală a celor 13 laboratoare şi a sălilor de clasă ale Catedrei enologie, le-au dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi au constituit, conform standardelor europene, o secţie de micro-vinificaţie menită pentru instruirea viitorilor ingineri în domeniu.

 Decanul FTMIA,  Vladislav REŞITCA a înmânat o Diplomă de onoare dlui Daniel THEMEN, coordonator în Departamentul proiecte privind dezvoltarea afacerilor în agricultură şi mediul rural al EIB, în semn de înaltă apreciere şi profundă recunoştinţă pentru contribuţie personală în implementarea reuşită a proiectelor finanţate de EIB în UTM.

 Oaspeţii au fost invitați la o degustare a vinurilor produse în cadrul orelor de studiu în anul 2015. Grație experienței corpului profesoral, pasiunii studenților și investițiilor făcute, s-a reușit plăsmuirea unor vinuri ce pot face concurență celor mai renumite băuturi nobile din struguri.

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903