Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


 

 Programul „Filiera Vinului” este un model investiţional de succes la nivel regional

  Banca Europeană de Investiții a organizat o vizită de studiu pentru responsabili din cadrul Guvernului Ucrainei în vederea studierii experienței țării noastre în implementarea Programului ”Filiera Vinului” și Proiectului ”Livada Moldovei”.

  Experiența Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea  Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol în vederea valorificării împrumuturilor acordate de BEI a fost diseminată în cadrul unei mese rotunde la care au participat partenerii  Programului și reprezentanții instituțiilor relevante din Ucraina.

 Membrii delegației Ucrainene s-au arătat interesați, în mod special, de mecanismele de colaborare cu băncile partenere și facilitățile fiscale acordate beneficiarilor din sectoarele vitivinicol și cel horticol. Investițiile în instituțiile educaționale cu profil vitivinicol au fost deosebit de apreciate de către partea ucraineană și reprezentanții BEI.

  Banca Europeană de Investiții va acorda Ucrainei un împrumut în valoare de 400 milioane euro pentru dezvoltarea sectorului agricol. Unitatea Consolidată de Implementare a acestui proiect va fi banca de stat Ukreximbank.

  În cadrul Programului „Filiera Vinului”, Guvernul Republicii Moldova Investeşte, 75 milioane Euro în modernizarea sectorului vitivinicol şi implicit în creşterea calităţii vinurilor autohtone. Alte 120 milioane Euro sunt investite pentru dezvoltarea sectorului horticol, în cadrul Proiectului ”Livada Moldovei”

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903