Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Instruire în tehnici eficiente de investiții

  În perioada 15 – 17 martie angajații Programului de Restructurare a Sectorului  Vitivinicol „Filiera Vinului” au participat la o sesiune de instruiri în tehnici eficiente de investiții în sectorul vitivinicol.

  În cadrul training-ului a fost analizat proiectul investițional al Combinatului de vinuri “Cricova”.  Expertul german, Karsten Steillner a apreciat înalt calitatea proiectului investițional elaborat de vinificatorii de la Cricova, sprijiniți de angajații Programului ”Filiera Vinului”.

 S.A. combinatul de vinuri “Cricova” a investit în retehnologizarea întreprinderii aproape 9,4 milioane euro. Peste 4,5 milioane euro sunt un credit oferit de Banca Europeană de Investiţii prin intermediul programului „Filiera Vinului”.

  Banii au fost direcţionaţi pentru achiziţionarea de utilaje de îmbuteliere a vinurilor spumante, cu o capacitate de 6000 de sticle pe oră şi a vinurilor lente, cu o capacitate de 9000 de sticle pe oră şi pentru procurarea utilajului auxiliar, modernizarea şi reutilarea halelor de îmbuteliere, reconstrucţia capitală a sectorului de pregătire a levurilor, a blocului energetic şi secţiei de recepţionare a sticlei. Alte 2 milioane de euro au fost investite pentru procurarea echipamentului viticol şi plantarea viţei de vie.

 S.A. “Cricova” dispune de 600 de hectare de viţă – de vie, un complex subteran unic, capacităţi de producere majore, declarat obiect al patrimoniului naţional şi cultural și este într-un continuu proces de modernizare. 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903