Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Directorii Executivi ai  Organizațiilor regionale ”AGROinform” au fost informați despre oportunitățile investiționale în cadrul programului ”Filiera Vinului”

 În cadrul unui atelier de lucru, Directorii Executivi ai Organizațiilor regionale ale Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova ”AGROinform”, au fost informați despre  condițiile de finanțare a proiectelor investiționale, criteriile de eligibilitate și etapele de finanțare prin intermediul instrumentelor financiare disponibile din împrumuturile acordate Guvernului RM de către Banca Europeană de Investiții.  

  Sursele financiare disponibile în cadrul Programului ”Filiera Vinului” sunt destinate modernizării și tehnologizării sectorului vitivinicol și industriilor conexe pentru îmbunătățirea calității vinului produs în Republica Moldova. În cadrul Programului, viticultorii și vinificatorii pot contracta împrumuturi pentru înființarea plantațiilor de viță de vie de soiuri tehnice, restructurarea podgoriilor existente, procurarea tehnicii agricole, reutilarea sau înființarea vinăriilor, cramelor, caselor comerciale etc. Sunt eligibile și proiectele ce țin de modernizarea sectorului conex: producere de ambalaje, etichete, sticle, dopuri, butoaie, sârmă, piloni și plase antigrindină.

 În cadrul Programului sunt disponibile:

-      Credite investiționale  cu o dobândă anuală de până la 6% pentru creditele acordate în euro, pe un termen maxim de 10 ani și o perioadă de grație de până la 4 ani.

-      Credite pentru achiziția strugurilor pe un termen de 5 ani cu o perioadă de grație de maxim 2 ani și o dobândă anuală de 3.73 % la creditele acordate în Euro.

-      În curând va fi disponibilă și componenta de leasing pentru procurarea tehnicii agricole, utilajelor vitivinicole și a celor pentru industria conexă.

 Atelierul de  lucru a fost organizat de Federația Națională a Agricultorilor din Moldova ”AGROinform”.

 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903