Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


5 milioane de Euro sunt disponibile, în cadrul programului ”Filiera Vinului” pentru creditarea preferențială a achiziției strugurilor de soiuri tehnice

  Toți agenți economici din sectorul vinicol(*cu excepția celor ce deja au contractat credite pentru mijloace circulante în valoare de 600 mii euro), indiferent de faptul dacă au beneficiat anterior sau nu de credite în cadrul Programului ”Filiera Vinului” sunt eligibili și pot accesa credite începând cu luna ianuarie 2016 pentru achiziționarea strugurilor ce vor fi recoltați în toamna acestui an. Suma maximă a creditului pentru achiziția de struguri este de 600 000 euro pentru un beneficiar. BEI va finanța până la 50 la sută din valoarea contractelor de cumpărare a strugurilor.

 Astfel, vinificatorii au posibilitatea unică de a sprijini crescătorii de struguri încă de la primele lucrări în plantațiile de vie. 

 Creditele sunt acordate prin intermediul Ministerului Finanțelor. Dobânda este stabilită de către acesta, fiind de 3,73 la sută pentru împrumuturile în Euro.

  Întru a fi considerați eligibili pentru finanțare, vinificatorii trebuie să prezinte la Unitatea de implementarea a Programului contractele de achiziții standardizate, semnate între beneficiari și cultivatorii de struguri. Modelul standardizat al contractului de achiziție a strugurilor poate fi ridicat de către vinificatori de la unitatea de implementare a programului ”Filiera Vinului”.

  În cadrul Programului „Filiera Vinului” au fost deja aprobate credite pentru achiziția de struguri de la producătorii autohtoni în valoare de peste 5 milioane Euro.

PENTRU informații suplimentare ACCESAȚI LINK-ul

 Informații suplimentare la telefonul: 022 26 09 03

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903