Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Peste 32 milioane Euro mai sunt disponibile în cadrul Programului

”Filiera Vinului”

 Banii sunt oferiți în cadrul Programului ”Filiera Vinului” și provin din creditul în mărime de 75 milioane Euro acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Investiții.

Sursele financiare sunt destinate modernizării și tehnologizării sectorului vitivinicol și industriilor conexe pentru îmbunătățirea calității vinului produs în Republica Moldova.

În cadrul programului ”Filiera Vinului” sunt disponibile:

-         Credite investiționale  cu o dobândă anuală, în Euro de până la 6%, pe un termen maxim de 10 ani și o perioadă de grație de până la 4 ani.

-         Credite pentru achiziția strugurilor pe un termen de 5 ani cu o perioadă de grație de maxim 2 ani și o dobândă anuală în Euro de 3.73 %.

-          În curând va fi disponibilă și componenta de leasing pentru procurarea tehnicii agricole, utilajelor vitivinicole și a celor pentru industria conexă.

Până în prezent, în cadrul Programului ”Filiera Vinului” sunt aprobate 54 proiecte investiționale în valoare totală de 42.8 milioane euro, soldul mijloacelor disponibile, care pot fi solicitate pe parcursul anilor 2016-2017 fiind de circa 32.2 milioane de Euro.

PENTRU informații suplimentare ACCESAȚI Link-ul

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 022 260903.

Adresa noastră: mun. Chișinău, str. Calea Basarabiei 18, etajul II, biroul 1.

 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903