Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


A avut loc o ședință de lucru cu partenerii de la BC ”Comerțbank” S.A. axată pe  mecanismele de creditare în cadrul Programului ”Filiera Vinului”

 Echipa Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol ”Filiera Vinului” și reprezentanții Directoratului Liniei de Credit, în cadrul unei ședințe de lucru, au discutat cu partenerii de la B.C.”Comerțbank” S.A. despre  condițiile de finanțare a proiectelor investiționale, criteriile de eligibilitate și etapele de finanțare prin intermediul instrumentelor financiare disponibile din împrumutul acordat Guvernului RM de către Banca Europeană de Investiții.  

 Partenerii Programului de restructurare a sectorului vitivinicol ”Filiera Vinului” s-au arătat interesați de oportunitatea oferită de Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru agenții economici din sectorul vitivinicol și industria conexă, care au posibilitate să-și modernizeze procesele tehnologice de producere și ambalare a vinului.  Rata dobânzii anuală de 5-6 la sută la creditele acordate în valută, a fost apreciată drept una rezonabilă în comparație cu alte oferte de pe piața financiar-bancară a RM. Deosebit de apreciată a fost acordarea perioadei de grație de până la 4 ani și posibilitatea contractării unor credite de lungă durată, de până la 10 ani.

  În cadrul Programului ”Filiera Vinului”, pot fi contractate împrumuturi pentru înființarea plantațiilor de viță de vie de soiuri tehnice, restructurarea podgoriilor existente, procurarea tehnicii viticole, reutilarea sau înființarea vinăriilor, cramelor, caselor comerciale etc. Sunt eligibile și proiectele ce țin de modernizarea sectorului conex: producere de ambalaje, etichete, sticle, dopuri, butoaie, sârmă, piloni și plase antigrindină.

  Creditele oferite în cadrul Programului ”Filiera Vinului” pot fi accesate și prin intermediul altor 3 bănci partenere: B.C. ”Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A., B.C.”Energbank” S.A. și B.C.”ProCredit Bank” S.A.

 

 

 

 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903