Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


9 iunie,2015.

Nova Imprim și-a început activitatea în anul 2001. Debutând cu 4 angajați și o singură mașină de tipar au reușit performanța de a deveni o întreprindere modernă, specializată în tipar offset și flexografic. Cea mai recentă achiziție de utilaje, ce a presupus investiții de peste 1 milion 500 mii euro, a fost sprijinită Programul de Restructurare a Sectorului Vitivinicol ”Filiera Vinului”. În cadrul acestuia, Nova Imprim a contractat un credit preferențial de 745 mii euro, pe o perioadă de 10 ani.

Descarcă versiunea PDF a istoriei de succes Nova Imprim

 Achiziționarea utilajelor moderne a permis întreprinderii să presteze servicii de tipar flexografic, producând etichete de ultimă generație și de o calitate europeană. Mai mult decât atât, grație utilizării acestor utilaje, posibilitatea contrafacerii etichetelor pentru vinurile autohtone scade considerabil.

Roman Revenco, Director ”Nova Imprim”: ”Contractarea creditului prin intermediul Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol ”Filiera Vinului” ne-a permis nu doar să împrumutăm bani cu o rată a dobânzii sub cea a pieții, dar să și beneficiem de o perioadă de grație. Utilajul modern și performant ne permite să livrăm produse tipografice de calitate foarte înaltă. Peste 20 de instalații poligrafice sunt capabile să lucreze cu orice tip de hârtie. Dispunem și de calculatoare de ultimă generație pentru prepress și postpress”.

 În cadrul Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol ”Filiera Vinului”, inițiat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul Băncii Europene de Investiții, Nova Imprim a beneficiat de scutiri de taxe la importul de utilaje și plata TVA, obținând astfel economii de până la 30 la sută din valoarea utilajului adus din străinătate.

Roman Revenco, Director ”Nova Imprim”: ”Pornind de la o echipă de 4 persoane am reușit, în o perioadă relativ scurtă, să avem 30 de angajați ce lucrează în secții cu o suprafață de 1000 de metri pătrați. Am ajuns să tipărim în fiecare lună circa 1,5 milioane de coli de hârtie. Sunt deosebit de mulțumit de faptul că cei mai buni producători de vinuri de la noi comandă etichetele la întreprinderea Nova Imprim. Mă simt deosebit de onorat că unul din comanditarii noștri este chiar întreprinderea Cricova. Noi ne bucurăm că putem participa la schimbarea la față a sectorului vitivinicol prin producerea unor etichete de calitate europeană.”

 Deși nu planifică noi achiziții de utilaje, preferând să se axeze pe valorificarea deplină a capacității de producție, directorul Nova Imprim, Roman Revenco se declară încrezător în viitorul industriei vitivinicole din Republica Moldova. Speră ca această industrie, grație deschiderii unor noi piețe de desfacere, să se dezvolte mai rapid generând și o creștere a cererii de etichete. 

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903