Eng Ro

Unitatea Consolidată Pentru Implementarea și Monitorizarea Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol

INSTRUMENTE FINANCIARE

Calendar

Curs valutar BNM

Prognoza Meteo


00:00:00


Data: 03 Iunie, 2015 

Pentru retehnologizarea MAURT SRL, înființată în anul 1996, sunt investiți 440 mii euro. 220 mii euro provin din un credit preferențial contractat prin intermediul programului ”Filiera Vinului”, program implementat de Guvernul Republicii Moldova cu sprijinul Băncii Europene de Investiții.

Descarcă versiunea PDF a istoriei de succes MAURT

 Întreprinderea gestionează o fabrică de prelucrare primară a strugurilor situată în orașul Nisporeni și o secție de îmbuteliere a vinului în Chișinău. Investițiile făcute cu suportul programului ”Filiera Vinului” au fost direcționate în mod special pentru modernizarea fabricii de prelucrare primară a strugurilor din Nisporeni. Banii împrumutați și investițiile proprii au fost direcționate  pentru procurarea echipamentului vinicol, reconstrucția și izolarea termică a halei de procesare primară a strugurilor.

Pentru a asigura o calitate controlată a vinului s-a investit în procurarea utilajelor ce țin de tot ciclul de prelucrare a strugurilor: buncăr de primire a strugurilor, cântar electronic, zdrobitor, aspirator, transportator cu șnec, unul pentru boștină, flotator, pompă, presă etc.  Dotarea cu aceste utilaje a secției de prelucrare a strugurilor permite asigurarea unor condiții sanitare impecabile.

 Grație investițiilor întreprinderea a reușit să se impună pe piață cu o serie de vinuri spumante ce fac concurență celor mai buni producători din Republica Moldova și chiar din străinătate. Este cunoscut faptul că doar spumantul din categoria ”brut” se poate bucura de cele mai înalte aprecieri din partea cunoscătorilor. MAURT SRL a scos pe piață un produs de calitate europeană, spumantul - ”Bacio di Bolle Grande Cuvee Brut”.  

 Investițiile în cadrul programului ”Filiera Vinului” sunt avantajoase pentru că permit contractarea unui credit pe o perioadă de 10 ani și una de grație de 4 ani. Acest fapt nu este unul neglijabil mai ales când ne gândim că recuperarea investițiilor în domeniul vitivinicol nu se face în un an doi. Rata dobânzii pentru creditul contractat a fost mai mică decât la băncile comerciale. Scutirile fiscale și vamale la importul de  utilaje din Italia au fost de aproximativ 25 la sută din valoarea importului, este un avantaj considerabil.

 Vinurile Maurt s-au ales cu medalii de aur și argint la trei categorii, în cadrul concursului internațional „Chisinau Wines&Spirits Contest 2015. Calitatea și valențele gustative ale vinurilor au reușit să convingă comisia de degustare a concursului, formată din experţi recunoscuți din 17 ţări: Franţa, Germania, Olanda, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, România, Bulgaria, Rusia, Belarus, Azerbaidjan, Ucraina, Georgia, Armenia, Spania şi Moldova.
Astfel vinul „Casa Amati Rose” produs de Maurt s-a învrednicit de medalia de argint în categoria „Vinuri rose și roșii liniștite. Și spumantului „Bacio di Bolle Brut Grand Cuvee” i-a fost oferită medalia de argint în categoria „Vinuri efervescente albe, roșii și rose”. Iar Cahorul Pastoral Bisericesc s-a dovedit a fi cel mai bun în categoria „Vinuri alcoolizate și aromatizate”, fapt pentru care compania Maurt a primit o a treia medalie, de această dată - de aur.

MD-2023, Republica Moldova, mun. Chișinău, str. calea Basarabiei 18, etajul 2 Tel: 22 260 903